Onder het begrip letselschade kunnen alle geestelijke dan wel lichamelijk schade worden gerekend die tijdens of direct na een ongeval of ongeluk zijn ontstaan. Ongelukken zitten vaak in een klein hoekje, maar het kunnen ook ongevallen betreffen die zijn veroorzaakt door roekeloosheid of opzet. Dit kan tijdens uw werk gebeuren (bedrijfsongeval), tijdens het deelnemen aan het verkeer (verkeersongeval), door een medische fout of door het sporten/bewegen. Het aansprakelijkheidsrecht regelt de aansprakelijkheid van de veroorzaker van de schade en het eventuele recht op schadevergoeding.

 

Berekenen van letselschade

Het is vrij lastig om een schatting of berekening te maken voor de mogelijke schadevergoeding die u kunt verwachten. De lichamelijk schade is meestal met een aantal berekeningen wel te achterhalen, maar het geestelijke deel (immateriële deel) is veel lastiger in te schatten. 

 

Bedrijfsongeval

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om ongelukken die onder werktijd plaatsvinden. Een ongeval met een heftruck, het vallen van een steiger, uitglijden over een natte vloer en vele andere gevallen kunnen het letsel veroorzaken. In veel gevallen is het mogelijk om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor de geleden schade. Het bedrijf waar u werkt heeft namelijk een zorgplicht waarin staat dat het er alles aan moet doen om redelijkerwijs een veilige werkomgeving te creëren. 

 

Uitkering

Het kan voorkomen dat u door de opgelopen letselschade niet langer kan doorwerken binnen de organisatie door uw klachten. Een uiterst vervelende situatie voor zowel u als uw werkgever. U heeft bij letselschade vaak recht op een uitkering.