Vanaf 1992 worden bij overeenkomsten die geen resultaatgerichte aard hebben, algemene voorwaarden geleverd. De meeste onderdelen van deze inhoud zijn door dwingend recht vastgelegd en daar mag uiteraard niet van afgeweken worden. Voor bedrijven zijn de algemene voorwaarden van essentieel belang en dienen dan ook voor een speciale situatie te zijn afgestemd. Om te voorkomen dat deze voorwaarden niet voldoen aan de gestelde eisen die conform de wet zijn opgesteld, is het raadplegen van een jurist een absolute vereiste. De zogenaamde ‘’kleine lettertjes’ kunnen namelijk voor iedere overeenkomst die het bedrijf sluit, worden toegepast. Ook wanneer u vaker contact heeft met een klant.

 

Wat zijn goede “kleine lettertjes”?

Bepaalde instanties in Nederland bieden gratis of tegen betaling voorbeeld algemene voorwaarden aan die vrij breed opgezet zijn. In veel gevallen zullen deze voorwaarden het bedrijf juridisch niet optimaal beschermen. Een klein detail dat u over het hoofd ziet kan enorme gevolgen hebben op toekomstige deals en voor de nakoming van derde partijen. InjeRecht maakt de algemene voorwaarden geheel op volgens uw:

  • Bedrijfsactiviteiten;
  • Bedrijfsvoering;
  • Branche waar u werkt;
  • Soort partners waarmee u werkt;
  • En bepaalde wetgeving in deze branche.

 

Bepalingen in de voorwaarden

Binnen de “kleine lettertjes”  van een bedrijf vinden we een aantal verschillende bepalingen die we hieronder voor u op een rijtje hebben gezet:

  • Verkoopvoorwaarden;
  • Leveringsvoorwaarden;

 

Gevolgen van slecht opgestelde “kleine lettertjes”

De gevolgen van algemene voorwaarden lijken in eerste instantie niet groots, maar niets is wat het lijkt. Zo kunnen bedrijven met slecht opgestelde algemene voorwaarden flinke schadeclaims krijgen omdat een beding niet goed opgesteld is of wanneer dit in strijd is met de wet. Ook leveranciers kunnen op deze manier onder hun leveringsverplichting uitkomen. Om deze en vele andere redenen is het van cruciaal belang dat u de voorwaarden door een jurist laat controleren dan wel laat opstellen. Lees meer. 

 

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie.

Alles over: Algemene Voorwaarden
Getagd op:    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.