Het arbeidsrecht gaat over de verhouding tussen werkgever en werknemer. Binnen dit rechtsgebied worden de verschillende onderdelen van een arbeidsovereenkomst besproken. Onder andere de rechten en plichten van beide partijen worden binnen dit hoofdstuk van het Nederlands recht behandeld. Denk hierbij vooral aan onderwerpen als hoe lang duurt een proefperiode en wanneer kan je als werknemer ontslagen worden. Ook zaken als het niet uitkeren van loon en maatregelen in verband met langdurige ziekte zijn in dit rechtsgebied terug te vinden.

 

Werkgever

Als werkgever wilt u het liefst al uw werknemers die u heeft aangenomen in dienst houden, maar het kan om verschillende redenen voorkomen dat u genoodzaakt bent om iemand te ontslaan. Een vraag die bij veel ondernemers speelt, is wanneer u een werknemer mag ontslaan en welke procedure u daarvoor moet uitvoeren. 

 

Werknemer

Als werknemer liggen de zaken binnen het arbeidsrecht anders. Zo kan het om verschillende redenen voorkomen dat u onterecht wordt ontslagen door uw werkgever, of een bepaalde vergoeding niet ontvangt.