InjeRecht onderscheidt zich door haar eerlijk tarief. Bij InjeRecht bent u verzekerd van een strategisch en doeltreffend aanpak, wat u geen handen vol geld kost. InjeRecht brengt op de voorhand een duidelijke offerte uit (met een eerlijk tarief) over de kosten van de zaak en de werkwijze. Zo ziet u dat InjeRecht er alles aandoet om zich hard te maken voor uw zaak. De belofte is duidelijk, de prijs is eerlijk, daar houdt InjeRecht van. 

 

Gratis informatiegesprek

Tijdens dit vrijblijvende informatiegesprek (±30 min):

 • Maakt InjeRecht kennis met u;
 • Bespreekt u met de jurist, mediator of scheidingsspecialist uw persoonlijke situatie en specifieke wensen;
 • Licht de jurist, mediator of scheidingsspecialst de werkwijze toe;
 • U ontvangt een helder advies over de aanpak & kosten. 
 • U krijgt een indicatie van de doorlooptijd van uw (echt)scheiding en de te verwachten kosten.

Een gratis informatiegesprek inplannen kan telefonisch via 070-3884530 of maak gebruik van ons chatfunctie of vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Als u besluit om te gaan scheiden, komt er heel wat op u af. Niet alleen is een scheiding emotioneel, er moet ook heel wat worden geregeld. Als u overweegt te gaan scheiden of u heeft uw besluit al genomen, dan kunt u terecht op het scheidingsspreekuur van InjeRecht. De scheidingsspecialist adviseert u kosteloos op juridisch, financieel en emotioneel gebied.

 

Rechtspositiebepaling

InjeRecht adviseert uw probleem op basis van de stukken die u InjeRecht heeft gegeven. Vervolgens bepaalt InjeRecht uw juridische positie en geeft u een schriftelijke en/of mondeling advies. De kosten voor rechtspositiebepaling is een vast tarief van € 50,00 (excl. btw). 

 • Snel inzicht in uw rechtspositie.
 • Advies over vervolgstappen.
 • Antwoord op al uw vragen.

 

Eenmalig juridische brief

InjeRecht helpt u een brief te schrijven, helemaal toegespitst op uw persoonlijke situatie. De juridische brief zal, na overleg met u, op het briefpapier van InjeRecht verstuurd worden. Dit zorgt zeker voor impact. De kosten voor eenmalig juridische brief is een vast tarief van € 142,50 (excl. btw). 

 • Samen een juridische brief opstellen. 
 • Overleg over de inhoud.

 

Onderhandelen

InjeRecht zal haar uiterste inspanning leveren door middel van onderhandelen met de wederpartij tot een oplossing te komen, zonder naar de rechter te stappen. InjeRecht is gecertificeerd als ADR register-onderhandelaar.  Het tarief voor Buitengerechtelijk procederen (onderhandelen) zijn € 95,00 per uur (excl. btw) met een maximum van 4 uur. 

 • U bepaalde het beoogde resultaat en geeft dit als opdracht mee aan de onderhandelaar!
 • InjeRecht onderhandelt voor u.
 • De strategie wordt samen bepaalt.
 • Tot het uiterste voor een optimaal resultaat.
 • U bent eigen baas over tijd & kosten. 
 • De onderhandelaar legt de opdracht vasten een startdocument en het eind resultaat en een slotdocument. 
 • Geen wachttijden & resultaatgericht.

 

Opstellen / controleren van contract(en)

Het opstellen/controleren van een contract is echt maatwerk, op basis van de informatie die u aanlevert kan InjeRecht u van te voren een inschatting geven van de kosten. Het is uiteraard ook mogelijk om een vaste prijs met elkaar overeen te komen. 

 

Scheiden & Mediation

Als u een (scheidings)conflict heeft, wilt u daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Mediation is daar de perfecte oplossing voor.  InjeRecht is gecertificeerd als ADR register-mediator en is dé scheidingsspecialist van Den Haag. Het tarief voor Mediation is € 95,00 per uur (excl. btw). In het uurtarief zijn inbegrepen: de financiële berekeningen (partner- & kinderalimentatie, juridische overeenkomsten (vaststellingsovereenkomst/convenant, ouderschapsregeling), het kindgesprek en nazorg. Niet inbegrepen zijn de kosten van de advocaat voor indienen van de echtscheiding en griffierechten. InjeRecht werkt samen met een advocatenkantoor, hierdoor zijn de kosten zeer laag. 

 • U hebt zelf invloed op de oplossing van het conflict.
 • Ook niet-juridische argumenten kunnen aan bod komen.
 • Deelname op basis van vrijwilligheid. 
 • Onafhankelijk en onpartijdige scheidingsspecialist of mediator. 
 • Een mediationprocedure of scheidingsprocedure is goedkoper dan een juridische procedure.
 • Alles wat ter sprake komt tijdens mediation of scheidingsbegeleiding is vertrouwelijk.
 • Mediation verloopt sneller en is informeler dan een juridische procedure.
 • Maximaal resultaat, korte doorlooptijd, geen wachttijden & toekomstgericht.

Bij mediation is er altijd sprake van een kostenverdeling. Beiden partijen dragen een gedeelte van de kosten, meestal is dit 50% – 50%. Uit de praktijk blijkt dat de kosten van mediation vrij constant zijn, gemiddeld zijn er drie tot vijf sessies nodig van een 1,5 uur tot 2 uur. 

 

Alimentatieberekening(en) en herberekening(en)

Bij een alimentatieberekening wordt met verschillende factoren rekening gehouden. Uw persoonlijke situatie en die van de ex-partner zijn hierbij van belang. Wilt u een berekening die afgestemd is op uw persoonlijke situatie? Voor € 99,00 (ex btw) maakt InjeRecht de scheidingsspecialist een onafhankelijke berekening van zowel de partner- als de kinderalimentatie. Ook voor een herberekening kunt u bij InjeRecht terecht. InjeRecht levert maatwerk en houdt rekening met uw specifieke situatie. 

 

Snel scheiden

Trouwen doet u niet om te scheiden. Helaas blijkt zo’n beslissing soms onvermijdelijk. Als dat besluit eenmaal is gevallen, is het belangrijk om de gevolgen goed en, als dat kan, snel te regelen. Naast de reguliere mediation biedt InjeRecht daarom ook de mogelijkheid om snel te scheiden in één dag. Vaste prijs € 250,00 (ex btw) dat is per persoon € 125,00 (ex btw). Niet inbegrepen zijn de kosten van de advocaat voor indienen van de echtscheiding en griffierechten (dit geldt uiteraard niet voor samenwoners of partijen met samenlevingscontract). InjeRecht werkt samen met een advocatenkantoor, hierdoor zijn de kosten zeer laag.

 

Kindgesprek

Voor kinderen kan het fijn zijn om hun verhaal bij een neutraal persoon kwijt te kunnen. Soms vinden kinderen het namelijk lastig om tegen hun ouders te vertellen wat ze echt denken en voelen. InjeRecht biedt  het kindgesprek aan zodat kinderen hun verhaal kwijt kunnen en om in beeld te krijgen wat hun wensen en behoeften zijn. Afhankelijk van de behoefte van het kind, wordt bekeken op welke manier het kindgesprek vorm krijgt. De uitkomst van het kindgesprek kan vervolgens worden meegenomen in het tot stand brengen van de ouderschapsregeling. Het kindgesprek is bij InjeRecht altijd kosteloos. 

 

Geen extra kosten en vaste prijs afspraak is mogelijk

InjeRecht rekent geen extra kosten zoals kantoorkosten, huur externe ruimte & reiskosten (in Den Haag & nabije gemeenten). Heeft u minimum inkomen en kunt u dit aantoonbaar maken d.m.v. de laatste aangifte-belasting, dan geeft InjeRecht korting op het uurtarief. Het maken van een vaste prijsafspraak behoort ook tot de mogelijkheden van InjeRecht. 

 

Kleine letters

Op alle opdrachten aan en overeenkomsten met InjeRecht zijn de algemene voorwaarden en privacyverklaring van InjeRecht van toepassing. Iedere aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag dat in het desbetreffende geval onder onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt uitbetaald.