Het inschakelen van een mediator kan in veel gevallen de scheiding een stuk gemakkelijker maken.  Als je gaat scheiden en je bent het niet met elkaar eens, kan mediation je helpen samen een oplossing te vinden. Een mediator moet je alleen inschakelen als jullie dat beiden willen. Bij InjeRecht kan je goedkoop scheiden (tegen een vaste prijs). Daarnaast werkt InjeRecht samen met een advocatenkantoor, die het verzoek tot echtscheiding goedkoop kan indienen bij de Rechtbank.  InjeRecht is dé Scheidingsspecialist van Den Haag & omgeving!

 

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Bij mediation werk je zelf aan een oplossing en je krijgt deskundige hulp. Je kunt voor mediation kiezen als je denkt er met deskundige hulp uit te komen en als de andere partij hieraan wilt meewerken.

  • Onafhankelijke bemiddelaar: een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar. De mediator is een specialist in de begeleiding van onderhandelingen. De mediator gaat samen met jou en de andere partij op zoek naar oplossingen voor het probleem. Een mediator oordeelt niet, maar helpt jullie om een oplossing te vinden. Beiden partijen moeten vertrouwen in de mediator hebben.
  • Mediation minder ingrijpend dan rechter: mediation is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Ook kan mediation tijd en geld besparen. In meer dan de helft van de gevallen is er een geheel of gedeeltelijk goede afloop.

 

Redenen om voor mediation bij scheiding te kiezen

Bij een scheiding kan de communicatie tussen jou en je (ex-)partner moeizaam gaan. Dit kan komen door emoties, onbegrip en wantrouwen. Mediation kan je dan helpen om toch in goed overleg afspraken te maken, bijvoorbeeld over de kinderen, partneralimentatie of kinderalimentatie.

Bij mediation los je jouw conflict op door bemiddeling. Dit gebeurt door een onafhankelijke derde, een mediator. Redenen om voor mediation te kiezen:

  • Je hebt vaak snel een oplossing.
  • Tijdens mediation kun je samen met je (ex-)partner de problemen bespreken en meningsverschillen uit de wereld helpen. Hierdoor kan het contact na de mediation behouden blijven.
  • Je bepaalt zelf, met je (ex-)partner, wat je afspreekt.
  • Mediation is maatwerk en gericht op wat er in jouw situatie tot goede afspraken leidt.

Ben je door mediation eens geworden over de afspraken? Dan kun je samen met je (ex-)partner een advocaat nemen. De advocaat kan de afspraken laten bekrachtigen door de rechter. Bij scheidingszaken heb je altijd een advocaat nodig voor het indienen van het echtscheidingsverzoek. InjeRecht helpt jullie hierbij.

Wil je het verschil weten wat een advocaat en een mediator doet? Lees dan mijn blog hierover https://injerecht.info/scheiden-advocaat-of-mediator/ 

 

Goedkoop en snel scheiden via mediation

InjeRecht werkt samen met een advocatenkantoor, zodat snel, gemakkelijk en goedkoop jullie echtscheidingsverzoek (gezamenlijk) door de advocaat kan worden ingediend. Daarnaast begeleidt InjeRecht partijen in het gehele proces, tot dat scheiding definitief is geworden, dat wil zeggen officieel ingeschreven is, in het het register van de burgerlijke stand. Kortom InjeRecht is goedkoop, snel, effectief en deskundig. InjeRecht is dé scheidingsspecialist van Den Haag & omgeving. 

 

Wat is een goede mediator / Scheidingsspecialist?

Een goede mediator/scheidingsspecialist geeft heldere informatie, analyseert de wensen en geeft duidelijke begeleiding en ondersteuning bij de te maken afspraken. Hierdoor helpt de mediator jou en je partner om de scheiding zonder frustraties tot een goed einde te brengen. De mediator komt met alternatieven als jullie vastlopen. Tegelijkertijd heeft de mediator oog voor dubbele agenda’s en de invloed die familie en vrienden op jullie kunnen hebben.

De mediator zorgt er ook voor dat jullie geen zaken afspreken die juridisch gezien niet kunnen. Iedere mediator heeft als doel dat jullie onderling goede afspraken maken, die vertrouwen geven voor de toekomst. Het is wel belangrijk dat jullie ook allebei vertrouwen hebben in jullie mediator.

 

Welke mediator?

Mediator is geen beschermd beroep. In principe mag iedereen zichzelf mediator noemen. Hierdoor zit er heel wat kaf tussen het koren en zijn er veel mediators actief die eigenlijk geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Het is dan ook belangrijk om bij de keuze van een mediator niet over één nacht ijs te gaan. Zorg ervoor dat het een mediator is, die de nodige opleidingen heeft gehad en goed weet hoe alles werkt. Ook is het belangrijk om allebei een goed gevoel te hebben bij de betreffende mediator. Alleen als je alle twee vertrouwen hebt in de onafhankelijkheid van de mediator heeft mediation kans van slagen. 

 

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie.

Goedkoop en snel scheiden via mediation

Eén gedachte over “Goedkoop en snel scheiden via mediation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.