Ken jij iemand of wil jij zelf scheiden via mediation, maar zijn de kosten te duur? Maak dan gebruik van onze ACTIE. Bij InjeRecht kun je GRATIS * scheiden via mediation, met een scheidingsspecialist!

 

Gratis mediation

JA, je leest het goed, de mediation-gesprekken zijn GRATIS. InjeRecht neemt deze volledig voor haar rekening om jullie (partijen) verder te kunnen helpen. InjeRecht is deze actie gestart om Scheiden & Mediation op de kaart te zetten en mensen (partijen) over de drempel te halen. InjeRecht gelooft in overleg met elkaar en het maken van duurzame afspraken in plaats van te vechten middels een rechtsprocedure. 

Maak gebruik van deze gratis actie en maak kennis met een scheidingsspecialist, op een zeer laagdrempelige manier. 

 

Hoe werkt mediation?

Jullie beslissen samen om te scheiden middels mediation. Vervolgens kunnen jullie een vrijblijvende informatiegesprek aanvragen. Als jullie beiden een klik voelen met de mediator/scheidingsspecialist, ga je aan het werk. Het is de primaire taak van de mediator/scheidingsspecialist om de communicatie tussen jullie zo effectief mogelijk te laten verlopen. Mensen die gaan scheiden zijn vaak erg emotioneel en daarom minder goed in staat om met elkaar te overleggen, laat staan tot duurzame afspraken te komen. Naast communicatie, zal de scheidingsspecialist ook alle formele zaken van de scheiding regelen.

Denk dan aan de volgende punten:

 • Ouderschapsplan en/ of omgangsregeling kinderen
 • Verdeling van vermogen en schulden
 • Verdeling van de inboedel en overige bezittingen
 • Partneralimentatie
 • Kinderalimentatie
 • Verdeling van opgebouwde pensioenen

Bij iedere stap geeft de mediator/scheidingsspecialist aan wat de voors- en tegens zijn en welke opties er in jullie specifieke situatie voor handen liggen. Het mooie van mediation is, dat jullie samen de keuzes bepalen, scheiden doe je immers samen. Je bent helemaal vrij hoe te scheiden, althans voor zover jouw keuzes binnen de grenzen van de wet vallen.

 

Hoe kan ik scheiden in vijf stappen?

Een echtscheiding begint natuurlijk door samen te besluiten dat je gaat scheiden. Daarna kan je de scheiding regelen. Onder begeleiding van de mediator/scheidingsspecialist bepaal je zelf op welke voorwaarden de scheiding vorm krijgt. Daarbij worden de volgende vijf stappen doorlopen:

 1. Afspraken maken (zie boven)
 2. Opstellen echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan
 3. Verzoekschrift indienen bij rechtbank
 4. Beschikking rechter
 5. Inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie

Pas als alle stappen zijn doorlopen en alle stukken ondertekend, is de scheiding definitief. Stap drie tot en met vijf duren maximaal zeven weken. De tijd die nodig is om tot goede afspraken te komen en deze zorgvuldig vast te leggen in het convenant (stap een en twee) varieert sterk van geval tot geval. Gemiddeld kost dat twee tot vier gesprekken bij de mediator/scheidingsspecialst.

Wil jij meer lezen over Scheiden & Mediation? Klik dan hier.

 

*Voorwaarden:

 • Onder vermelding van deze actie.
 • De actie eindigt op d.d. 31 december 2018. 
 • Maximaal 3 gesprekken van 1 uur.  
 • Een kleine vergoeding indien het Convenant & Ouderschapsregeling door InjeRecht wordt opgesteld. De bijdrage zal van te voren met partijen worden besproken. 
 • Een kleine vergoeding indien een financiële berekening (conform Tremanormen) t.a.v. de partner- en kinderalimentatie gemaakt moet worden. De bijdrage zal van te voren met partijen worden besproken. 
 • Exclusief reiskosten (buiten Den Haag & omgeving), eventueel huur externe locatie, externe partijen, advocaatkosten en griffierechten. 

 

 

Gratis scheidingsmediation Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.