Online scheiden is een uitbreiding van de traditionele face-to-face mediation. Online scheiden profiteert van de kracht van het internet om problemen sneller op te lossen. Op papier kunnen mensen hun emoties, gevoelens en wensen vaak beter onder woorden brengen. Er is niemand die je onderbreekt en je kan je tekst net zo lang veranderen, tot je het idee hebt dat de boodschap goed overkomt. Dit zorgt voor veel duidelijkheid, waardoor een online mediationtraject vaak sneller en met minder ruzie verloopt.

 

Online scheiden via nieuwe media zoals Skype

InjeRecht dé Scheidingsspecialist biedt u naast het reguliere mediationtraject de mogelijkheid van scheidingsmediation via de nieuwe media. Zo behoort scheidingsmediation/online scheiden tot de mogelijkheden voor scheidende partners, waarvan een partner bijvoorbeeld in het buitenland woont. Online scheiden op afstand is echter ook mogelijk voor scheidende partners in Nederland.

Mediation op afstand biedt voor alle partijen veel flexibiliteit: mediation wanneer het u uitkomt in een door u gekozen vertrouwende omgeving.

InjeRecht is te vinden onder Skype-naam: InjeRecht 

Uiteraard wordt ook mediation op afstand gewaarborgd door spelregels en dienen wij uw identiteit vast te stellen. Het is mogelijk om het gehele scheidingstraject via mediation op afstand af te wikkelen. 

 

Niet enkel online contact

In veel gevallen begint de online mediation ook daadwerkelijk online, maar zitten de partijen later toch een keer bij elkaar om de nodige punten door te spreken. De angel is er dan meestal al uitgehaald, waardoor de gesprekken soepeler verlopen. Door middel van online mediation zijn besparingen op tijd en kosten mogelijk en kunnen moeilijke confrontaties in het begin van het mediationtraject worden vermeden. Als het mogelijk is wordt er naar gestreefd om elkaar tijdens het traject één keer te ontmoeten. Vooral in situaties waar er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Dit kan op elke mogelijke locatie.

 

Wanneer online scheiden?

Online mediation is een uitkomst wanneer één van de partijen in het buitenland verblijft of wanneer de rechtstreekse confrontatie met de andere partij (tijdelijk) te zwaar is. Om het te laten slagen is veel bereidheid en discipline nodig. De deelnemers moeten bijvoorbeeld alle e-mails volledig en op tijd beantwoorden. Online mediation vraagt goede schriftelijke vaardigheden van de deelnemers en bovenal extra discipline om door te kunnen zetten, ook als het moeilijk wordt.

 

Werkwijze

Bij InjeRecht loopt alle contact per mail/skype. Er is ruimte voor vragen en kan de scheiding op een eenvoudige manier op afstand worden geregeld. Geef gerust aan wat je nodig hebt, InjeRecht dé scheidingsspecialist helpt je erbij. Nadat de belangen duidelijk zijn geworden, gaat InjeRecht aan de slag om de stukken te schrijven.  Ook verzorgt InjeRecht de aanvraag bij de rechtbank alsmede inschrijving van de beschikking bij de gemeente, hiermee is de scheiding volledig geregeld. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

 

Voordelen van online scheiden met dé scheidingsspecialist:

• Op afstand met elkaar in gesprek gaan;
• Ook als één van de betrokken partijen in het buitenland woont.
• De tijden voor online mediation worden in overleg met elkaar vastgelegd.
• Gevoelige onderwerpen kunnen soms makkelijker besproken worden.
• Wanneer u niet meer ‘on speaking terms’ bent, biedt online scheiden uitkomsten.
• Het is kostenbesparend, omdat het minder tijd in beslag neemt.
• Behoud van persoonlijk karakter; ieder traject is immers maatwerk.
• Persoonlijk contact blijft altijd mogelijk; indien wenselijk of noodzakelijk.
• Hybride variant biedt veel mogelijkheden.