Een scheidingsspecialist helpt u om samen goede afspraken voor de toekomst te maken. Dat is niet alleen goed voor de kinderen, maar ook voor uw financiële situatie na de scheiding. Met andere woorden een scheidingsspecialist helpt u van A-Z in het scheidingsproces, één loket voor alle uw vragen! InjeRecht is dé Scheidingsspecialist van Den Haag & omgeving. 

 

Samen uit elkaar

In een emotionele periode, waarin veel verandert, kunt u wel wat hulp gebruiken. U kunt een advocaat bellen. Maar daarmee is het overleg wél weg. Bij InjeRecht bieden wij mediation, met een scheidingsspecialist, om samen tot de beste oplossing voor uw beiden te komen. Jullie gaan samen uit elkaar.

 

Wat is mediation?

Mediation gaat uit van jullie oplossend vermogen; jullie bespreken samen wat het beste is voor de toekomst. Omdat verstand en emotie elkaar tijdens de scheiding in de weg kunnen zitten, zorg u er met mediation voor dat jullie blijven praten. Met aandacht voor alle emoties, maar zonder deze emoties het resultaat te laten beïnvloeden.

 

Mediation en financieel advies; het beste van twee werelden

InjeRecht is er trots op! Financieel advies in combinatie met mediation. Bij InjeRecht integreren wij alles wat u op financieel gebied moeten regelen in één pakket. De scheidingsspecialist heeft kennis van juridische zaken maar ook financiële zaken. Dit betekent dat de afspraken die u samen maakt uitvoerbaar en passend zijn.  En wat kost mediation dan, vraag u, zich af? InjeRecht snapt dat de kosten belangrijk voor u is. Een scheiding bij InjeRecht is goedkoper dan u zou verwachten.

 

Wat is mediation bij scheiden?

Bij mediation gaat een onafhankelijke scheidingsspecialist samen met jullie op zoek naar oplossingen. Die oplossingen moeten voor jullie allebei goed voelen. Bij mediation blijven jullie zelf verantwoordelijk voor de uiteindelijke keuzes. De taak van de scheidingsspecialist  is ervoor te zorgen dat jullie allebei gehoord worden en goed met elkaar in gesprek blijven.

 

Overleggen versus vechten

Er zijn veel manieren om een conflict op te lossen. U kunt het negeren en hopen dat het overwaait. U kunt elkaar te lijf gaan en erop timmeren. Een goede scheldpartij is ook een manier. Het kan wel opluchten, maar eerlijk is eerlijk: meestal bent u het daarna nog niet eens. InjeRecht is voorstander van naar elkaar luisteren. 

In elk mensenleven ontstaat er weleens een conflict. Sommige daarvan lossen zichzelf op. Sommige kunt u zelf oplossen. In andere situaties helpt het als u een onafhankelijke derde inschakelt om tot een goede oplossing te komen.

Voordat u, via advocaten, een strijd uitvecht in de rechtbank, kan het anders. U kunt ook proberen er eerst met mediation en overleg uit te komen. Dat is minder kostbaar en sneller. Een ander groot voordeel is dat beide partijen op langere termijn vaak nog steeds tevreden zijn met de uitkomst. Alle reden dus om voor het overleg te kiezen.

‘Help, wij gaan scheiden!’

In een emotionele periode als een scheiding, is het begrijpelijk dat emotie en verstand elkaar in de weg zitten. En dat is best lastig als je beslissingen moet nemen die invloed hebben op de nabije en meestal onzekere toekomst. Dan kan mediation een uitkomst zijn.

 

Wat mag je verwachten van een scheidingsspecialist?

De allereerste taak van een scheidingsspecialist is het overleg organiseren. De scheidingsspecialist zal er alles aan doen om partijen in gesprek te houden. Daarnaast zorgt de scheidingsspecialist ervoor dat:

  • Wensen duidelijk in kaart worden gebracht.
  • U allebei over dezelfde informatie en kennis beschikken.
  • En als dat niet het geval is, trekt de scheidingsspecialist dit recht.
  • U gelijke aandacht krijgen voor uw standpunten en visie.
  • Het neutraal adviseren.
  • Samen tot een goede oplossing te komen, waar u beiden achter kunt staan.

 

Wat is een scheidingsspecialist?

De scheidingsspecialist bij een (echt)scheiding is geen “gewone” mediator. Een scheidingsspecialist heeft zich, naast de opleiding Mediation, gespecialiseerd in Familiemediation (divorce). Dat betekent dat een scheidingsspecialist ook over inhoudelijke kennis beschikt. Veel mediators hebben een actieve rol in de gesprekken. Mediation als jullie uit elkaar gaan werkt trouwens hetzelfde als mediation bij echtscheiding.

Op het moment dat jullie besluiten de scheiding in gang te zetten, is er veel te regelen. Een goede mediator geeft jullie inzicht in welke stappen er in jullie situatie genomen moeten worden. Als je inzicht hebt in wat er moet gebeuren en waarom, geeft dat rust. Ook helpt het jullie het overzicht te behouden.

 

Voordelen van mediation bij een scheiding

Er gaan steeds meer stemmen op om mediation bij scheiding verplicht te stellen als er minderjarige kinderen in het spel zijn. Tijdens een scheiding zijn er al gauw verschillende belangen. Bovendien gaat u niet voor niets uit elkaar. Het ene conflict kan makkelijk leiden tot het volgende. Daar zit u dan, met al uw emoties. Juist nu moet u ook samen overleggen en samen afspraken maken over de toekomst van uw kinderen. In hun belang, en het liefst zonder uw eigen belang (en emoties) te laten meespelen. Terwijl alle ingrediënten voor een vechtscheiding aanwezig zijn. In Nederland zijn er jaarlijks 16.000 kinderen de dupe van een vechtscheiding.

Door te kiezen voor mediation, met een scheidingsspecialist, levert u een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de kinderen na de scheiding. Bijkomend voordeel: omdat u in overleg uit elkaar gaan, is de kans groot dat u zich makkelijker op de toekomst kunnen richten. Een goede scheidingsspecialist zal ook aandacht besteden aan uw eigen verwerkingsproces. Zo legt u samen  een stevige basis voor de toekomst.

‘Mediation: win-win voor de kinderen en voor jezelf.’

 

InjeRecht is dé scheidingsspecialist van Den Haag & omgeving

De scheidingsspecialist begeleidt u van het begin tot het eind bij het maken van de afspraken. Ook stelt de scheidingsspecialist het convenant en ouderschapsplan op. Daarnaast maakt de scheidingsspecialist financiële  berekeningen toegespitst op de persoonlijke situatie. Verder zorgt de scheidingsspecialist voor het indienen van het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank en de inschrijving in de registers van burgerlijke stand.