Mediation wordt steeds vaker ingezet als middel bij conflictbemiddeling. Partijen stellen het belang van een duurzame relatie en/of oplossing steeds vaker boven het halen van hun “gelijk”. Hebben partijen eenmaal besloten om via mediation tot een oplossing te komen dan zijn er veel voordelen ten opzichte van de traditionele manier van conflictbemiddeling door bijvoorbeeld een rechter. 

 

De belangrijkste voordelen zijn:

 • Relatief kort traject
  Gemiddeld duurt een mediation traject 3 tot 5 sessies van ongeveer 1 1/2 tot 2 uur en kan binnen enkele weken zijn afgerond afhankelijk van de aard en de ingewikkeldheid van het conflict. Juridische procedures daarentegen kunnen maanden duren.
 • Relatief lage kosten
  Bij juridische procedures schakelen partijen elk een (dure) advocaat in. Bij mediation is een bemiddelaar betrokken waarbij de kosten door partijen ook nog eens gelijkelijk gedeeld kunnen worden.
 • Verbetering relatie
  Partijen spelen een actieve rol waarbij de kans op begrip voor elkaar en verbetering van de relatie groot is.
 • Win-Win situatie
  Omdat met alle belangen rekening wordt gehouden is de kans op een geaccepteerde oplossing groot en spreken we van een win-win situatie. Er wordt gekeken naar wat partijen bindt en wordt getracht om verdere escalatie van het conflict te voorkomen. Er is alle ruimte voor creatieve oplossingen.
 • Draagvlak
  Omdat partijen zelf de oplossingen aandragen is het draagvlak veel groter dan wanneer een rechter een vonnis uitspreekt.

 

Kopje koffie drinken?

Je bent van harte welkom om kennis te komen maken in mijn praktijk in Den Haag. Uiteraard is het ook mogelijk om een kopje koffie of thee te drinken op een geschikte locatie. Het maken van een afspraak buiten de openingstijden behoort ook tot de mogelijkheden. Samen kunnen we kijken of ik iets voor je kan betekenen en ook of mediation geschikt is voor je onderwerp. 

Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos. 

 

Voordelen van mediation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.