Als je een persoonlijke doelstelling of probleem hebt, zijn er veel verschillende partijen en disciplines waar je terecht kan voor ondersteuning. In de praktijk is het zo dat mensen pas een afspraak maken als ze echt in de problemen zijn gekomen, een burn-out dreigt, gaan scheiden of als hun werkgever met de suggestie komt om naar een coach te gaan. Dat is jammer, want dan is er vaak al onnodig veel stress, frustratie en verdriet veroorzaakt.

 

Wanneer en waarvoor ga je naar een coach?

 

In deze blog geef ik daarom graag een antwoord op de vragen:

  • Voor welke vraag of probleem is coaching de beste oplossing?
  • Wanneer is het tijd om een coach te overwegen?
  • Hoe vind je een goede en bij jou passende coach?
  • Wie betaalt mijn coachtraject?

 

Voor welke vraag of probleem is coaching de beste oplossing?

 

Persoonlijke coaching is geschikt voor bijna alle vragen en doelen die betrekking hebben op hoe je functioneert en hoe je je voelt. Kenmerkend is dat naar jouw gedrag en keuzes gekeken wordt. Coaching vraagt dat je bereid bent om uit je ‘comfortzone’ te treden – op zoek naar de door jou gewenste verbetering. Het voordeel van een coachtraject is dat dit niet kant-en-klaar is, maar specifiek op maat voor jou en jouw vraag wordt ingevuld. De inhoud van de coaching kan ook gaandeweg meebewegen met je ontwikkeling en veranderde omstandigheden. Dat is een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een training persoonlijke effectiviteit, die een standaard invulling kent en waarbij ook veel aandacht gaat naar andere deelnemers.

Als je een probleem ervaart wat al je hele leven speelt en dat diep geworteld is in je verleden of in je persoonlijkheid, kan het zijn dat je meer gebaat bent bij een klinisch psycholoog – soms gebeurt dit ook in aanvulling op en parallel aan een coachtraject.

 

Wanneer is coaching zinvol?

Hiervoor kun je de volgende checklist hanteren:

  • Als je zelf meermalen hebt geprobeerd om je doel te bereiken of probleem op te lossen, maar zonder succes of met steeds weer een terugval erna.
  • Als je (beginnende) schade ervaart – aan je gezondheid, je geloofwaardigheid, je werkuitvoering, je relaties etc. òf als je heel veel te winnen hebt bij het (nog verder) verbeteren van je persoonlijke effectiviteit.
  • Als je gemotiveerd bent om naar je eigen gedrag en keuzes te kijken en aan de slag te gaan met je vraag of probleem!

 

Hoe vind je een goede en bij jou passende coach?

 

Er zijn heel veel verschillende coaches en coachstijlen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het voor het slagen van een coachtraject essentieel is dat er een klik is met de coach. Dat is de reden dat je altijd eerst moet kunnen kennismaken met een coach en een zorgvuldige keus mag en moet maken. Check welke ervaring je coach heeft, welke specialisaties en vraag ook eens in je omgeving of iemand de betreffende coach kent of iemand kan aanbevelen die bij jou past. Als je vertrouwen hebt in je coach, kun je het meeste uit jezelf (laten) halen!

 

Wie betaalt je coachtraject?

 

Als je coachvraag of doelstelling met het werk te maken heeft, of daar invloed op heeft, kun je je werkgever vragen om een coachtraject. Het werkgever profiteert direct als jij beter kunt functioneren en voorkomt kosten (bijvoorbeeld als je door de coaching niet ziek wordt of vertrekt). Een coachtraject is bovendien te beschouwen als een 1 op 1 training persoonlijke effectiviteit, en kan daarom vaak vanuit het reguliere opleidingsbudget worden vergoed.

Als dat toch geen optie is, kun je overwegen particulier een coachtraject aan te gaan. De kosten zijn in sommige gevallen (deels) bij een zorgverzekeraar te declareren of kunnen onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn. De winst van meer effectiviteit en geluk is bovendien niet in geld uit te drukken!

 

 
 
Wanneer ga je naar een Coach?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.